Hej

Mitt namn är Andrea. Jag är 37 år gammal, jag bor i Kristianstad och har gjort sedan jag föddes. Jag är gift sedan 15 år tillbaka och vi har två barn tillsammans, en pojke och en flicka. Mın man Jonas har inget arbete utan är en så kallad “stay at home dad”, så det kan ju ses som ett slags jobb det med. Han ar hand om markservice, praktiska saker hemma och våra barn.

Jag själv äger och driver en egen firma inom företagsledning och konsultering. Jag tjänar ganska så bra på detta, vilket gör att Jonas kan vara hemma med våra barn och inte ha en egen karriär.

För tillfället har jag ett mindre kontor här samt ett i Stockholm, så pendlar en del mellan dessa. Det kan vara slitsamt ibland och jag är enormt tacksam över att Jonas finns där och stötar mig i mitt karriärval. Hade jag vart ensam mamma eller haft en man med en egen karriär så hade de inte varit lika enkelt att göra detta.

Att jobba inom företagsledning och vara konsult är något jag trivs mycket bra med och jag har långsamt byggt upp mitt företag från start helt själv. Idag har jag ett par anställda, vilket är tvunget eftersom jag inte kan vara på två kontor samtidigt, även om jag pendlar mellan dem. Dessutom har vi såpass mycket att göra så det krävs att vi är flera som jobbar helttid med detta.

Privat tycker jag om att laga mat och baka, det ger mig en avkoppling att bara tänka enkelt och att njuta av det när det är klart. Nu hinner jag kanske inte göra det så ofta, det är Jonas som står för det, men vissa helger ställer jag mig i köket faktiskt.